Sant Esteve – Santuari del Tura

Keep Calm, Déu existeix

L’escriptor i guionista Oriol Jara fou convidat per l’Associació d’Amics de Sant Esteve ¡ el Santuari del Tura d’Olot a mantenir una conversa, el passat dijous, 12 de maig, amb el paborde del santuari Jordi Rabat sota el títol de “Keep Calm, Déu existeix”. Jara ha estat protagonista aquest Sant Jordi gràcies al seu llibre Deu raons per creure en Déu (ed. Albada), que va ser, precisament, el més venut a la llibreria diocesana Casa Carles de Girona.

L’escriptor es mostra contundent al llarg de l’acte, celebrat a l’Espai Crater, en afirmar l’existencia de Déu ja sigui des de l’aspecte científic o históric. Defini la Bíblia com un llibre coherent des de ‘Antic Testament fins el Nou, malgrat haver estat escrit per una quarantena d’autors que no es contradiuen entre ells. Defensa ‘autenticitat historica de la mort de Jesús, considerant-la com l’esdeveniment de la historia antiga més ben documentat que hi ha. Ho compara amb la Guerra de les Gál·lies (s 1 a.C), de la qual tothom no dubta que ha existiti de la qual només hi ha un document, escrit més de mil anys després que succeís. En canvi, de Jesús existeixen cinc mil manuscrits originals redactats entre els anys 70 i el 250.

Destaca tambe la importancia del fet que les primeres persones que veleren la resurrecció de Jesús fossin dones. Segons Jara, és un aspecte a tenir en compte quan en l’antiga societat jueva les dones no eren vàlides per donar testimoni. “si inventes la resurrecció de Jesús mai poses sota cap concepte les dones com a testimonis de la resurrecció, perque per al món jueu, invalides automaticament la resurrecció”, va sentenciar.